Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2015 17:29:05 - Bivojek

Jste agent CIA ??? či opilý hlasovací chaot ???

30. schůze, 134. hlasování, 30. dubna 2008, 16:16
Vl.n.na vyslání speciálních sil doprotiteroristické operace Trvalá svoboda v Afghánistánu
Jak vysvětlit fakt, že PSP dokázala během asi 5 minut hlasovat zcela rozdílně - a bez jediného slova diskuse? A VY TAKÉ !!!!
Nejprve návrh odmítne: 99, proti 47. Poslanec ČSSD Urban však své hlasování zpochybní - Já jsem hlasoval ano, a na sjetině mám křížek - (asi se zbláznil počítač). Hlasování je okamžitě opakováno a tentokráte s výsledkem 112, proti 45... V zásadě existují jen dvě možnosti. Buďto je hlasovací technika zcela nespolehlivá a měla by být zatracena, neboť kolik takových omylů již mohlo nastat. Druhou možností je, že technika je zcela v pořádku a zároveň idiotensicher, a v tom případě poslanec Urban lhal, jako když jeho Rudé právo tisklo. A oněm 156 poslancům to nijak nevadilo. Což znamená, že PS je spolkem sedmilhářů... A jak oněch 13 - patrně socdem - poslanců vysvětlí nám voličům tak překotný vývoj ve svých názorech?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2015 12:28:34 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz a hned v úvodu chci sdělit, že nejsem ani agentem CIA a ani opilý hlasovací chaot. Předně, zpochybnění hlasování je běžnou procedurou, protože to se opravdu může stát, ale nemělo by se to dít pravidelně. Prostě i poslanec je tvor omylný, tak jako drtivá většina našich občanů. Pouze takovéto chyby na veřejnosti jsou více vidět. Hlasování 30.4.2008 pokud si matně vzpomínám (je to již mnoho let), bylo opravdu problematické. ČSSD jako tehdejší opoziční strana si chtěla udělat obrázek o rozložení podpory pro daný návrh tehdejší vládní koalice. A jak ukázalo první hlasování, kdy se poslanci ČSSD zdrželi či hlasovali proti, vládní kolaice neměla dostatek hlasů na prosazení tohoto návrhu. Proto došlo ke zpochybnění hlasování a poté k podpoře návrhu i poslanci za ČSSD. Chápu, že se to občanům může jevit jako nelogické, ale v některých závažných případech je tento postup logický a používaný. Stručně bych řekl, že jde o taktiku, jak vbnitřně oslabit vládnoucí koalici a zároveň zjistit, jak na tom koalice vlastně je. Takže ani jeden z Vašich vývodů neplatit a obávám se, že podobných hlasovacích procedur se dočkáme více. Mimochodem, čas od času je používá každá politická strana zastoupená v PS PČR.