Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2015 22:11:06 - inavokrálová

Jak to vidíte Vy?

Vážený pane poslanče, děkuji Vám za odpověď, tedy byť jste mi v podstatě neodpověděl, tedy co se týká možnosti využití bývalých vojáků z povolání, nyní v záloze, počtu a organizaci současného MO/GŠ atd., drahého vojenského školství..... Ale cením si Vás, protože jste v podstatě jediný, který z VO dokáže vůbec alespoň i když někdy pro mě zkresleně (na základě poznatků od kamaráda vojáka z povolání, který děla na GŠ), je to mnohdy můj subjektivní pohled....odpovídáte na dotazy voličů. O většině ostatních např. ve výboru pro obranu si myslím, tedy na základě odpovědí (probírali jsme některé s kamarádem vojákem), že jsou ve VO pouze pro prachy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2015 12:38:33 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za sdělení. Omluvám se, ale na využití bývalých vojáků z povolání jsem zapoměl. Nicméně pokud mi paměť neklame, tak v rámci postupů při ohrožení bezpečnosti státu se počítá s přednostním povoláváním bývalých vojáků z povolání k obraně země. Má se také měnit příslušné zákony, které mají umožnit větší zapojení těchto vojáků do aktivních záloh. Ale souhlasím s Vámi, že v případě potřeb má být umožňěno využít bývalé vojáky, nicméně nikoliv z důvodu nedostatku vojáků na útvarech. tady je nutno postupovat systematicky a využívat nábory nových vojáků. Druhý problém a tím je Univerzity obrany jsem popsal v minulé odpovědi a také jsem vyjádřil svůj pohled na zlepšení fiannční situace školy. Vzpomínám si, že problémem UO je skutečnost, že není vedena v rejstříku obecných VŠ. Pokud by UO mohla, tak jako za mého mládí, vyučovat civilisty, pak by se zvýšila konkurenceschopnost uvnitř jednotlivých VŠ a zlepšila by se Vámi kritizována ekonomika Univerzity obrany.
Závěrem pouze upozornění, že každý poslanem může být členem maximálně dvou výborů (mimo petiční a organizační výbory). Jsem také rád, že se o naši armádu a o její problémy zajímáte.