Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2015 9:22:44 - robodejl

Provedení nápravy kalouskovy zvůle

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, kdy bude zrušena vojákům, policistům... (OS, BS) 15% daň na výsluhy, které nespravedlivě zdanili vaši předchůdci v čele s Kalouskem a zda proto vůbec něco děláte a neříkejte, že to není možné. Když vy jste si dokázali odsouhlasit zvýšení odměny (sic né o cca 20 tis) a nyní soudci, s kterými se svezete též, tak proč by nešla udělat náprava i v tomto případě. Takže máme top chápat, že jsou tu důležítí a důležitější nebo lidi a nadlidi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2015 17:05:18 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Předem chci říci, že odměňování poslanců, tak jako soudců se děje zákonem. takže i navýšení platů, jak píšete, se děje zákonem. Ano, bylo nespravedlivé, že si politici rozhodovali o svých platech sami a proto došlo opětovně po 12 letech k navázání platů na platý státních úředníků. A pokud se nic nezmění, pak si již politici o svých platech rozhodovat nebudou. A mimochodem nejedná se o navýšení, ale o postupné dorovnání platů v poměru let 2002 a 2014. O tolik totiž "utekly" platy ve státní správě. A nyní ke zdanění výsluh. Jak si jistě pamatujete, v rámci úsporného Topolánkova batohu, jehož tvůrcem byl "nejlepší" ministr financí Kalousek, došlo ke zdanění výsluh a také ke zdanění přivýdělku důchodců a také ke zdanění poslaneckých náhrad. Zdanění přivýdělku se podařilo již odstranit, protože na tom byla shoda ve vládní koalici. Co se týká zdanění výsluh  náhrad, tak na tom v současné době shoda není. Já jsem tento problém již otevřel na jednání Výboru PK, ale pan ministr financí Babiš má s tím problém. Chci ovšem připomenout, že namísto úspor například ze zdanění poslaneckých náhrad paradoxně došlo k navýšení prostředků ze státního rozpočtu. A to tím, že z těchto částek musí odvádět zaměstnavatel, v tomto případě stát, sociální sa zdravotní pojištění. Jinak otevřeně přiznávám, že opravdu nevím zda a popřípadě kdy bude zrušena 15% daň na výsluhy.