Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2015 15:34:26 - Lukas Knobloch

KSČM

Je Váš odpor ke komunismu či jak to nazvat důvod, proč jste členem Lidovců? Přijdete mi v postoji proti komunistům ze všech stran nejzatvrzelejší a vůbec to nemyslím špatně

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2015 22:50:12 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Knoblochu,
mé principiální odmítání komunismu je dané jednak tím, co jsem si o této otázce nastudoval a potvrzeno i praxí mé rodiny a mou vlastní. V r. 1989 mi bylo 26 let, takže jsem ještě stihl výslechy StB nebo vyšetřování před namířenou hlavní samopalu pohraniční stráže za to, že údajně zakládám mrtvé schránky, když jsem na Šumavě opravoval kapličky. To vše mě dovedlo k přesvědčení, že zločiny komunismu nejsou excesy, ale logické důsledky této ideologie, která popírá lidskou svobodu a kreativitu.
Členem KDU-ČSL jsem proto, že jsem přesvědčený, že křesťansko-demokratický program je fungující politický směr, který své kvality dostatečně prokázal. Viz. např. sousední Německo, Rakousko, Holandsko, Švýcarsko a mnohé jiné země.
Právě do zemí, kde vládli křesťanští demokraté, utíkali houfně lidé ze zemí ovládaných komunisty. Opačný příklad neznám ani jediný.