Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2015 18:13:19 - nejsem zdejsi

Vazeny pane poslance.

Dne 26.1.2015 jsem Vam napsal, ze CSSD bude mit veliky problem se v pristich parlamentnic volbach dostat do PS, na tom trvam!
To, ze Vy a vase strana si mysli, ze dela jenom to nejlepsi pro obcany CR, tak to je jenom chymera Vas a vasi strany, lidi maji CSSD jiz plne zuby, stejne tak jako, ODS, TOP09, a KDU-CSL, KDU-CSL to je kapitola sama o sobe, nechapu, jak muze nekdo byt tak naivni, a nechat se okrast podruhu, cirkevni restituce!
Vase strana melanejaky program, ze cirkevni restituce zrusi, nebo je alespon bude maximalne eliminovat, jenze vase starna nedela vubec nic vtomto smeru!
Nakonec Vam osobne povim jedno, kdo se spolcuje sdablem, tak toho si dabel podmani
A to jste jako CSSD udelali, tim ze jste do vlady vzali KDU-CSL.
Muj deda byl narodni sosialista, komunisti ho zavreli za banalni vec, o tom nyni Vam psat nebudu, ale dal mi jednu dobrou radu, az budes dospeli, nikdy never LIDOVCUM! Jsou daleko horsi, nez KOMUNISTI!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2015 18:58:01 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za vyjádření, se kterým nemohu souhlasit. To, že panuje v naší společnosti nedůvěra ve standardní politické strany jsem potvrdil, ale táké jsem řekl, kde vidím možnou nápravu. To, že se dostává podpory populistům a různým hnutím, pramení v tom, že lidé si myslí, že mávnutím kouzelného proutku se vše změní ze dne na den. A to není pravda, protože nikdo takový kouzelný proutek nemá. ČSSD je jedinou stranou na české politické scéně, která chrání naše občany a má reálnou možnost vládnout. Že nemá většinu je dáno zejména naším volebním systémem a také tím, že vždy před volbami se vyrojí nové poltiické uskupení, které ubere sociální demokracii hlasy. Zřejmě cíleně, aby ČSSD neměla dostatek hlasů, aby mohla prosadit celý svůj program. Nicméně nemohu s Vámi souhlasit, že ČSSD měla ve svém programu zrušení církevních restitucí. Předně proto, že si byla vědoma smlouvy mezi státem a církvemi, která je nadřazená zákonu o vyrovnání majetku s církevními organizacemi. My jsme slibovali, že se pokusíme o dvě věci. Tou první je dohled nad vydáváním majetku, aby byl vydán majetke pouze oprávněný. Tou druhou bylo najít kompromis s církvemi na snížení fiannční kompenzace za nevydaný majetke. O obé se pokoušíme, i když ze strany zejména katolické církve je odpor ke změně smlouvy. Proto navrhujeme například prodloužení lhůt pro posouzení vydávaného majetku. Co se týká vládní koalice, žádné jiné smysluplné řešení nebylo a programové prohlášení vlády mimo jiné obsahuje 80% programu ČSSD. Takže nevím, kde berete slova o tom, že sociální demokraté nedělají nic. Koalice s KDU-ČSL je logická a daná průnikem programu. Připouštím, že v otázce církevních restitucí jsme se neshodli, ale to nebyli pouze Lidovci, ale i ANO 2011, které to slibovalo před volbami. ČSSD občanům nelhalo a mohu Vás ubezpečit, že se budeme nadále snažit, a to přes odpor pravicové opozice i KDU-ČSL o takové legislativní úpravy, aby došlo ke splnění našich dvou slibů. Ale v případě snížení fiannční náročnosti  to opravdu nezáleží na ČSSD, jako na katolické církvi.