Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2015 10:17:18 - Markéta Hrubá

množírny

Paní poslankyně Maxové mi (nepřímo) dala radu a já ji využij. Ptám se vás, zda se budete zabývat problémem s množírnami štěňat? Více, že jsme v tomto unikát? Údajně byste to jako členka zemědělského výboru měla mít na starost

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2015 11:41:38 - Mgr. Dana Váhalová
Právní předpisy jsou skutečně v této oblasti zatím  nejasné a pro  chovatele neexistuje přesně stanovený režim. Právo chovat psy i kočky má a pokud jim poskytuje dostatečnou péči,každý a může chovat zvířata prakticky v jakémkoli množství. Prokazování, že se jedná o množitele a prodejce i přes spolupráci s policií ČR, je problematické.

Předloha, která by toto nekalé podnikání se psy a dalšími zvířaty upravovala se připravuje a je brána v potaz petice, která požaduje, aby psi byli povinně očipovani nebo uvedeni v centrálním registru, který v jiných evropských zemích funguje. Také Státní veterinární správa a krajské veterinární správy by měly získat větší pravomoci.