Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2015 13:30:58 - Antonín Neubauer

islám

Jen tak na okraj,kolik našich emigrantů(z roku 1948 a 1968)chtělo měnit ústavní práva v zemích ,které je přijali,jako chtějí měnit muslimové v hostujících zemích,chtějí tu zavést právo šaría apod.Nejedná se již o trestný čin?Myslím si,že je to podobné jako fašismus ve 30 letech min.století.Ze začátku jich bylo pár a skončilo to miliony mrtvých,co Vy na to?Neubauer.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2015 16:06:45 - Karel Schwarzenberg
Byť pro naši malou zemi byl odliv emigrantů v letech 1948 a 1968 značný a opravdu nás ochudil, pak přece jen jsme v žádné zemi, do které jsme emigrovali nedosáhli ani jedno procento. Takže na rozdíl od nás v posledních desetiletích, většina muslimů ať už v Turecku, nebo Afričanů ve Francii byli do těchto zemí lákáni, neboť průmysl potřeboval pracovní síly, které nebylo dostatek. To byla příčina velké emigrace. Tito emigranti ovšem dosahují už množiny, která představuje několik procent obyvatel v těchto zemích a tudíž se jako každá menšina dožadují aby se jako menšiny také uznávaly. Právo Šaria vyžaduje pouze mizivá menšina. Přát si něco není trestný čin. Je to ovšem odlišné od nacismu před 80ti lety neboť lidé v nezaměstnanosti v Evropě 30tých let podléhali pokušení nacismu, a stačilo vstoupit do strany. Chcete-li přijmout Islám, je tu potíž obřízky, a málo mužů toto podstoupí. Neznám mnoho Evropanů, kteří by se přiklonili k Islámu, t je jiná situace.