Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2015 7:57:55 - Ladová

Šaría pro Česko

Dobrý den,
spoluodpovědnost za to co se děje v arabském světě ať cítí ty, kdo ji podle vás verbálně podporovali,obyčejný lidi o tom nerozhodovali,navíc mají úplně jiné starosti.Pomoc mají hlavně poskytnout bohaté arabské státy ale zdá se, že je problémy lidí stejného vyznání netíží.Stejně tak v případě problémů u nás, tak pomoc budu hledat např. v Polsku,Německu ale určitě nebudu utíkat do Asie,Afriky.Můžeme se připravovat nevím jak ale žít podle islámu je tak odlišné od evropského,že soužití těchto 2 kultur bude vždy problematické. Zajímal by mi váš názor na webové stránky našich muslimů - Šaría pro Česko - kde jsem se mimo jiného dočetla : Jak přinést islámské hodnoty věřících do naší české společnosti a tím ji MĚNIT A ZMĚNIT a pomoci tak lidem u nás vstoupit do islámu..... ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2015 13:45:25 - Jaroslav Foldyna
Vážená paní Ladová,

s celou řadou věcí s Vámi souhlasím. Na druhou stranu, když se kolem sebe v ČR rozhlédnete, tak problematika islámu je něco, co je až na 15. koleji. Nevidím a necítím tady obdobné problémy, jakou jsou v Německu, Francii a jiných zemích západní Evropy. Souhlasím s Vámi, že jsme naprosto kulturně a společensky odlišní a souhlasím také s tím, že pokud sem někdo přijde z arabského světa nebo jej přijmeme, musí on respektovat to, že přišel do jiné kultury a jiného právního prostředí. Každého, kdo by tuto skutečnost chtěl porušovat je třeba okamžitě vyhostit. Ale opakuji, situace kolem islámu v ČR není taková, že bychom tu měli pořádat protiislámské demonstrace a politici se profilovat na vlně antiislamismu. Jsou tu daleko závažnější vnitřní problémy jako nezaměstnanost, exekuce, situace matek samoživitelek apod.


Děkuji a s pozdravem

Jaroslav Foldyna