Mgr. Jiří Junek

  • BPP
  • Vysoké Mýto
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2015 15:00:14 - Kuba z Litoměřic

Jaký je váš pohled na prolomení těžebních limitů?

A kdyby se kvůli limitům bouraly domy lidí, jaká by jim byla poskytnuta kompenzace? Nikde jsem se o tom nic nedočetl a myslím, že by tím lidi nepřišli jen o nemovitost jako takovou. A co by pak s nimi bylo? Zajistil by jim stát jiné bydlení? Děkuji za odpověď, Kuba z Litoměřic

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2015 11:31:53 - Mgr. Jiří Junek
To, že problematika prolomení těžebních limitů není jednoduchá, jsem se přesvědčil přímo na místě. V loňském roce jsem s dalšími poslanci našeho klubu navštívil povrchový důl Československé armády společnosti Czech Coal i obec Horní Jiřetín a zámek Jezeří. Měli jsme tak možnost vidět jak krajinu dotčenou těžbou uhlí, tak promluvit se zastánci i odpůrci prolomení limitů. Bohužel, já osobně jsem si ani po této návštěvě a vyslechnutí argumentů nedokázal vytvořit jednoznačný názor. Byť se spíše kloním k neprolomení limitů, chápu i některé argumenty těžařů. Nicméně, kdyby mělo dojít k prolomení limitů a bourání domů, musí nemovitosti od majitelů vykoupit těžební společnosti za adekvátní cenu a nemyslím, že by hrozilo, že někdo skončí "pod mostem". Daleko horší je pochopitelně psychická újma lidí, kteří musí po desetiletích opustit svůj domov, jejich vykořenění...dále devastace životního prostředí, ztráta historické paměti krajiny a další a další.