Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2015 14:17:31 - Fra

prosím o osobní názor

Hezk den, paní senátorko!
Mockrát děkuji za Vaše vyjádření k aktuální situaci ve světě, jak jste ji popsala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz (dne 08.02.2015).
Bylo to pro mě jako pokropení živou vodou, protože to bylo značně odlišné od oficiálních postojů předních představitelů politické strany, za kterou jste zvolena v Senátu. Odlišné od postojů soc.-dem. vládních politiků, s nímž se jen těžce vyrovnávám. A to do té míry, že je pro mě dále nevolitelná ....
Proto by mě zajímalo, jaký je Váš názor na současnou zahraniční politiku vaší strany (soc.-dem.), ale i unijní zahr. politiku. A podobně, jaký je váš názor na připravovanou smlouvu o obchodní spolupráci a partnerství TTIP?
A pokud máte názor odlišný od oficiální linie soc.-dem., co s tím uděláte, popř. co s tím vůbec udělat lze?
Předem mockrát děkuji za Vaše stanovisko, František Opluštil
(fr.oplustil@seznam.cz)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2015 23:36:05 - Božena Sekaninová
Smlouva TTIP je v současné době ve stádiu projednávání. Není nutné proto podrobně popisovat. Návrh bude snad zásadně změněn. V současné podobě je smlouva výrazně výhodnější pro USA, než Evropu a ČR. Není tedy logické nevyvážený dokument akceptovat. Stačí vzpomenout na smlouvu o ochraně investic s USA a kauzu s TV Nova. Daňový poplatník zaplatil cca 10 miliard zcela nesmyslně a nespravedlivě. Z omámení po roce 1989, že nám chce někdo „pomáhat“ jsme snad už vyrostli. Na každou smlouvu, která může být nevýhodná, se musíme hodně zaměřit. Byznys nezná slovo kamarádství, ale jen zisk. To platí i mezi státy.
Naivita se tvrdě trestá.