MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 19:59:18 - hanušová

O co vám jde?

Dobrý večer, zajímalo by mě, co vznikem nové frakce, strany nebo jak to nazvat sledujete a kdo ji povede? A jestli Vám vadil Okamura, nebylo by snadnější si zvolit jiného předsedu? A co vám na něm tak vadí? Můj poslední dotaz je, jak se vašeho nové uskupení bude jmenovat a zda do něj bude možné vstoupit. Stát se členem Úsvitu je totiž téměř nemožné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2015 9:56:04 - MUDr. Jiří Štětina
Dobrý den a velký dík za dotaz, který je velmi aktuální. Začnu poslední větou, ve které se ptáte na možnost vstupu do Hnutí, jehož nové jméno se ještě bude dojednávat. Teprve nyní můžeme dát slib, že konečně se bude tvořit členská základna, protože stanovy budou změněny právě v tomto smyslu. Zatím to nešlo, protože hnutí bylo založeno na zakladateli a 9 zakládajících členech, z nichž jedním jsem byl i já. A nyní k tomu hlavnímu, tedy vývoji v hnutí Úsvit, které naprosto demokratickým způsobem vyslovilo nesouhlas s vizemi současného předsedy Tomia. V žádném případě se nejednalo o nějaký puč s cílem někoho zlikvidovat. Byly dva základní důvody, první jsem již zmínil, tedy novelizace stanov a druhý důvod je ještě důležitější. Je třeba realizovat proces integrace dalších menších subjektů na politické scéně bez nějakých ambicí jednotlivců do jednoho subjektu, tedy nejlépe strany. Do pondělí to nebylo možné. Také výrazný úbytek preferencí a nazývání našeho hnutí, že je populistické, xenofobní, fašistické, atd. se členům poslaneckého klubu nelíbilo. A nyní to poslední, zda nebylo lepší zvolit  nového předsedu. To opravdu nešlo, protože to stávající stanovy neumožňovaly. Já osobně žádné osobní averze k Tomiovi nemám, jeho jménu určitě přispělo k dobrému volebnímu výsledku, ale 9 členů za téměř 2 roky jistě není správné a ke změně muselo dojít. Tento krok byl tedy potřebný a také demokraticky k této změně došlo. 
S pozdravem     Jiří Štětina