Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2015 22:55:29 - Kolíňák

třídní boj

Pane Mišičáku, i vy propagujete třídní boj? Není načase se aspoň trochu reformovat? Myslel jsem že čím novější strana tím novější bude i myšlení.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2015 10:12:24 - Vojtěch Mišičák
Dobrý den, 

Pokud se komunisty zeptáte, zda propaguje třídní boj, je to stejné, jako když se fyzika zeptáte, zda propaguje gravitaci. Dle § 356 Trestního zákoníku je podněcování k nenávisti k některé třídě trestným činem. Já tedy nepodněcuji k nenávisti, jen uvědomuji člověka, že pokud pracuje na cizích výrobních prostředcích, bere si jejich vlastník podíl z jeho práce. To, že se to některým lidem nemusí líbit, je logické. Já jim na to říkám, že je možný systém, ve kterém k tomuto nebude smět docházet.

Reformovat se? V čem? Lhát přece nebudeme. Buď popřeme fakta, nebo sami sebe, pokud bychom řekli, že nám stačí méně, než změna ekonomického a společenského systému. Někteří ti "reformovaní" se dle mého názoru socialismu děsí, protože s platy poslanců v kapitalismu, je to jednodušší, než v socialismu. Jsem pro zachování a podporu těch, kteří svépomocí živí sebe a svou rodinu. Ti reformovaní ale vždy nakonec kolaborovali s velkými továrníky. Jak sociální demokracie za První republiky, tak i dnešní ČSSD, v dojemné shodě s jejím "béčkem" v podobě KSČM, podporuje v mnoha krajích ty největší vykořisťovatele dělníků. Moravskoslezský kraj a napojení zmíněných na ArcelorMittal budiž toho příkladem. Podívejte se, s kým v Řecku reformovaná SYRIZA uzavírá koalici. To objasňuje slova, která prohlásil Klement Gottwald na V. sjezdu KSČ, že reformismus hraje úlohu agenta buržoazie.

Myšlení je jen jedno, i tak si myslím, že naše strana v programu řekla to, co jiní se říct báli, nebo říct nechtěli. Právě že jsme jediná strana, která vychází z toho, že lidé jsou třídně rozděleni a že toto rozdělení nám nevyhovuje. Datum registrace strany nic neznamená. Komunistická strana u nás píše své dějiny již od roku 1921. Jsme připraveni naslouchat a diskutovat, ale záda ohnout nehodláme.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21

Celý program KSČ 21 najdete zde: Program KSČ 21