ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2015 16:47:54 - petas999

Veřejnoprávní televize

Dobrý den, nebojíte se, že v případě přijetí zákona, který navrhujete, přestane ČT vysílat úplně a zbudou jenom soukromé televize, které budou ještě ovladatelnější pro ty, v jejichž zájmu je manipulace s veřejným míněním? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2015 10:16:47 - Jan Veleba

 Ne, toho se neobávám, to by se určitě nestalo. Stalo by se to, že by ČT začala vysílat jinak, že by osekala nesmyslné náklady, zredukovala zaměstnance, že by zkrátka začala hospodařit.

Určitě by nevyhazovala peníze za cesty do Londýna za pochybnými Pussy Riot, určitě by nevyhazovala miliony za dekadentní pořady typu Pečený sněhulák (v něm prezident Zeman projde procesem odstranění penisu a varlat a následné změny pohlaví - toto je ČT!).

Jinak ČT veřejným míněním manipuluje a naprosto neplní svoji roli. Tady to nechci rozepisovat, ale mrkněte se na můj web - www.janveleba.cz  a tam si přečtěte analýzu, jak ČT manipuluje s otázkami diváků v pořadu Hyde Park. A těch příkladů by se našlo desítky a stovky.

Sečteno a podtrženo, naším cílem nemůže být likvidace ČT, ale návrat k objektivnímu veřejnoprávnímu vysílání. Předpis č. 481/1991 Sb. Zákon ČNR o České televizi říká: "Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména: Poskytování objektivních, otevřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vyjádření názorů."