Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2015 9:37:07 - Hubert.

útok v Uherském Brodě

Co říkáte na situaci v Brodě? Dokážete si vysvětlit, jak to, že měl daný člověk zbrojní průkaz? A jak byste hodnotil postup policie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2015 15:24:45 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, jedná se o velkou tragédii a úmrtí všech nevinných obětí této události je mi nesmírně líto. Nejsem si bohužel jista, zda sebepřísnějšími zákony či sebedokonalejším systémem lze takovým činům zabránit. V každém systému bohužel dochází k situacím, kdy v důsledku selhání jedince dojde k nějaké podobně tragické události. A za takové selhání jednoho či více lidí považuji i skutečnost, že vrah měl zbrojní průkaz. A i kdyby jej neměl, neznamená to, že by společnost před jeho jednáním byla zcela ochráněna. K postupu policie nechci vzhledem k vyšetřování, které stále probíhá, činit nějaké jednoznačné závěry. Z informací, které máme k dispozici, lze usuzovat, že hlídka, která byla na místě činu jako první, neprojevila dostatečnou rozhodnost a odvahu. Otázkou je, zda byla na takové situace dostatečně připravena a vycvičena. To vše však ještě musí prokázat výsledky vyšetřování.