ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2015 20:09:45 - Kapitán Korkorán

Masakr v Uherském Brodě

Pane senátore, co říkáte tomu, jakým způsobem ministr Chovanec obhajuje naprostou neschopnost, neprofesionalitu, pomalost, lenost, zbabělost a nefunkčnost policie a komanda z Brna??? Stát se toto v jakékoliv zemi na západ od našich hranic, okamžitě by musel odstoupit a on ještě chválí tuto liknavost. Vždyť očitá svědectví lidí, stojících téměř u místa činu a člověk, několikrát volající z toalety, nepřinutily tyto "chudáky" k činu. Hlavně, že pan ministr přiletěl vrtulníkem a šel se okamžitě podívat na jatka z lidských těl, zatímco mnozí z těchto lidí mohli být zachráněni během zbytečně zmarněných více jak dvou hodin. Naši policisté umí tak maximálně chytat ženy - důchodkyně - cyklistky a být na ně sprostí, drzí a vyhrožovat, ale když se dostanou do skutečného problému, tak utečou jako malé děti. Je mi hanba, že ti, co mají na autech napsáno Pomáhat a chránit, nedokáží absolutně nikoho ochránit, možná tak sebe.
Co tomu říkáte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.02.2015 5:35:16 - Jan Veleba

 Víte, já nemám dostatek informací, abych se k Vašemu dotazu vyjádřil vyčerpávajícím způsobem, a tak jenom několik poznámek. Za prvé si myslím, že na místo pana ministra mělo vrtulníkem přiletět zásahové komando. Možná právě takto ušetřený čas mohl zachránit životy. Druhý postřeh - z televizních záběrů se mně zdálo, že vlastní zásah byl váhavý a pomalý. Hlavně ale mně překvapilo, jak se pan ministr snažil odvést pozornost útokem na starostu Uherského Brodu, kterého hloupě obvinil, že moc mluvil a kdyby to nedělal, tak že by snad masakr nebyl takový! To je absurdní a svědčí to zřejmě o jistých mezerách v jeho charakteru.

Sečteno a podtrženo - v rozhodujícím kritériu, rychlosti zásahu, nastavený systém, za nějž je ministr zodpovědný, neobstál. Po tragédii neobstál sám za sebe ministr vnitra, který se snažil svalit vinu na starostu města, který je podle mne člověk na svém místě s velkým mandátem místních občanů. Na rozdíl pana ministra, který má mandát pouze předsedy vlády a všichni víme za co.