Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2015 14:02:29 - sikorovsky

pátá kolona

V parlamentu sedí pátá kolona Ruska. A Vladimír Putin je neschopný prezident, který izoloval svou zemi na mezinárodní scéně. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to řekl poslanec a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Co vy na to? Celý článek zde: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/V-parlamentu-sedi-pata-kolona-Ruska-Putin-je-neschopny-prezident-USA-jsou-nas-spojenec-nezpochybnujte-to-uctuje-Schwarzenberguv-mistopredseda-363889

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.02.2015 14:23:58 - Ing. Antonín Seďa
 Je mi smutno z toho, jak pravice bere zahraniční politiku z ideologického pohledu. V demokratické společnosti je umožněno diskutovat, a to o všech problémech dneška, včetně pohledu na krvavé události na Ukrajině.Je jen dobře, že existuje řada možností, jak získat informace. Na druhou stranu je nutné připomenout, že ne všechny zveřejňované informace se zakládají na pravdě a že jsou výdobytkem propagandy a dezinformační kampaně. A to jak z jedné, tak z druhé strany sporu. Problémem české politiky je, že si bere za pomyslné rukojmí zahraniční politiku a obranu. Namísto diskuse nad fakty často sklouzává česká politika ke zjednodušení a k populistickým řešením. Pokud se jedná o prezidenta Putina, nemyslím si, že by byl neschopný prezident. V řadě případů modernizoval společnost, omezil vliv oligarchů, zlepšil stav obrany a bezpečnosti a začal prosazovat zájmy RF v zahraničí. Vycházelo mu to do doby poklesu ceny ropy a plynu. V současné době se dostává ruská ekonomika do problémů, a to právě vlivem dopadů tohoto snížení ceny. Vysoká podpora prezidenta v Rusku svědčí o tom, že hájení národních zájmů je stále v módě. Otázka páté kolony v českém parlamentu je spíše záležitostí dezinformační kampaně a ideologizace celého problému, než historické srovnání s nějakou pátou kolonou.To, že obrana a bezpečnost České republiky je zajištěna kolektivní obranou v rámci článku 5 Washingtonské smlouvy, to snad z demokratických stran nezpochabňuje nikdo.