Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2015 7:03:51 - apauls

Rozdíl

Dobrý den a opět děkuji za odpověď. Pokud stačí všeobecná znalost hystorie, potom množstvý koncentačních táboru, či pracovních lágrů na převýchovu či likvidaci nepohodlných lídí svědomí je dostatek. Jak v nacistické tak komunistické ideologii. Beztřídní společnost je utopie, neb v každém systému musí být ten kdo vládne. V demokratickém zřízení za vládu nese odpovědnost ten kdo vzešel ze svobodných voleb. Proto se ptám, jak můžete mluvit o beztřídní společnosti pokud dáte jakékoliv třidě zbraně? Je svoboda jedince provás tou reakcí, před kterou se tak úpěnlivě chcete bránit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2015 23:09:41 - Vojtěch Mišičák

Dobrý večer,

Myslím si, že všeobecná znalost historie stačí. Ale je třeba si své informace ověřovat. Zjistěte si počet obyvatel SSSR před válkou a před jeho rozpadem. Pokud by skutečně bylo pravdou, co tvrdíte, pokud by v koncentračních táborech umíralo tolik lidí, jako v nacistickém Německu, jak by byl možný průměrný příbytek obyvatel v SSSR tři miliony ročně? Druhou věcí je, kdo byl posílán v SSSR do pracovních táborů. Většinou váleční zločinci a zrádci. Po rozpadu SSSR začal v jeho bývalých zemích úbytek obyvatel. Náhoda? Ne, kapitalismus... Že je beztřídní společnost utopií, to je Váš názor. Beztřídní společnost neznamená že nastoupí anarchie - bezvládí, ale že bude například střídání ve vedoucích funkcích, v každém případě nebude existovat hrstka oligarchů, kteří by vládli nad životy všech ostatních. Je úplně jedno, která ze současných buržoazních stran bude u vesla. Nic se pro obyčejného člověka nezmění. Ty Vaše "svobodné" volby jsou v kombinaci s mediální masáží všech lidí jen komedie, aby si člověk myslel, že vhozením obálky do urny něco změní. Samozřejmě, že i naše strana se bude příštích voleb účastnit. Využijeme volební kampaň k tomu, abychom lidem řekli, že musí pochopit, že volit nestačí, ale je potřeba se organizovat a pak bojovat za svá práva. Beztřídní společnost nemůže být nastolena ihned, ale jejím předstupněm je socialismus. Svobodě jedince dnes brání zeď kapitálu. Reakcí jsou myšleni Ti, kteří by mohli organizovat násilný odpor proti lidu, pokud by byla společenská vůle ke změně systému.

S pozdravem, V. Mišičák

Níže přikládám odkaz z internetové encyklopedie Wikipedia na graf demografického vývoje v SSSR od roku 1961 do roku 1991.

Graf demografického vývoje v SSSR