Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2015 13:15:15 - apauls

Rozdíl

Děkuji, s Vámi je radost dizkutovat, sám mám pocit že jsem na hodine občanské nauky, ale rozpad SSSR se tam pochopitelne nerozebíral. Už z podstaty slova rozpad, je zřejmé že SSSR neexistuje tak těžko může jeho křivka něco obsahovat. Každopádně se ale shodnem na tom ,že doba budování domělého komunismu byla doba násílí páchaná na obyvatelích těchto státu. No a mě napadá myšlenka, co to skusit jinak. Jste mladý inteligentní, co založit podnik, fabriku, tím pro mnohé zboříte onu zeď kápitálu. Těm lidem svěřte tyto prostředky. Takto motivovaní dělníci budou v rámci např. brigády socialistické práce dělat přesčasy zdarma, jejich výroba bude konkurence schopnější a tímto příkladem můžete motivovat spoustu jiných. Potom už ono z jiskry vzejde plamen. Akorát to má jednu velkou nevýhodu " je to práce". Ale považte ředitel a uklízečka budou mít stejný plat jako strojní expert. Beztřídní fabriky v malém, ale příklady táhnou , je to bez násilí a poctivě. Co vy na to? Moderní proletariát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2015 12:35:14 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den, omlouvám se za pozdější odpověď, měl jsem mnoho pracovních povinností. Jsem vždy rád za záživnou diskuzi. Také každá má druhá otázka v hodinách společenských věd byla ta, kdy jsem chtěl po vyučujícím vědět, proč nám tak lže... Po rozpadu SSSR jsem měl namysli vývoj počtu obyvatel Rusku, za neupřesnění se omlouvám. Zde můžete vidět vývoj počtu obyvatel v ruské části SSSR (RSSR) a později v samostatném Rusku - Počet obyvatel v RSSR a Rusku 

Pokud říkáte, že ve "Východním bloku" byla doba páchání násilí na některých lidech, za účelem budování a ochrany socialismu, je potřeba uvědomit si, kolik žoldáků už poslaly na smrt Spojené státy a další země NATO a že v tom pokračují nadále. To všem za jakým účelem?

To, co vy mi nabízíte, jako řešení problému, je takzvaný anarchosyndikalismus. To by mohlo fungovat jen u těch přesvědčených. Nabídněte to KSČM, ta si nechala majetek komunistického hnutí u nás. Například Komunistická strana Řecka má fabriky, kde zaměstnává své členy a sympatizující. Já, ani naše strana nemámě prostředky, abychom se o něco takového pokusili.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák