Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2015 17:03:18 - Bob Sén Klár

Dobrá práce Cvalíne,

ale povězte odkud čerpáte informaci o tom že "na Ministerstvu obrany proběhla jednání, která se týkala toho, že NATO už má přichystanou žádost o český kontingent v počtu 20000 mužů.". Ptal jsem se Vašeho kolegu z pralamentu a člena bezpečnostního výboru Humla a ten se vyjádřil tak že takovou informaci nemá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2015 17:37:22 - Petr Cvalín

Dobrý večer, vážený tazateli.

Na úvod bych chtěl říci, že mluvím sám za sebe, nikoli za stranu, jejíž jsem členem.

Každý máme svůj zdroj informací. V poslanecké sněmovně je jen malý počet poslanců, kteří mají nejvyšší bezpečnostní prověrku. Tudíž je logické, že většina o této infomaci neslyšela anebo slyšela, ale na veřejnosti o tom nemluví, neboť by to na tuzemské politické scéně znamenalo, že NATO počítá s přímou vojenskou konfrontací s Ruskou federací. A toto by byl velký „skandál“. A česká veřejnost by byla nejen v šoku...

Všimněte si, že Minsterstvo obrany nedávno na tiskové konferenci vydalo prohlášení, že obnoví vojenské odvody. A to žen i mužů. To znamená, že členské státy NATO včetně České republiky se připravují na plošnou válku v Evropě.

Situace ohledně ukrajinské problematiky se každým dnem vyostřuje. S válkou proti Rusku se zřejmě počítá jako s faktem. A pokud sledujete zpravodajství českých médií, tak jste určitě zaznamenal zprávu o tom, že Česko začne navyšovat stavy potravinových zásob "pro případ nenadálých událostí a katastrof". Proč v dnešní době?

Zatím NATO přemisťuje k hranicím s Ruskem průzkumné oddíly a vojenské předvoje. Ale zanedlouho se možná dozvíme, že NATO v masivním měřítku přemisťuje k ruským hranicím armádu. A troufám si říci, že v této události budou figurovat i čeští vojáci.

Položme si otázku, proč takto jedná Vláda ČR? Odpověď je jednoduchá. Česká vláda neslouží primárně českým zájmům, ale zájmům Spojených států amerických. A na tom, že takto česká vláda jedná, má velkou zásluhu i Andrew Shapiro, nový šéf amerického diplomatického zastoupení v ČR, který byl viděn na sněmu hnutí ANO. V roce 2014 Andrew Shapiro navštívil vojenskou jednotku 601.skss Prostějov. A při této návštěvě se stal i pozorným divákem ukázky jedné z cvičných akcí. A pokud si dobře pamatujeme, tak Andrew Shapiro od začátku své funkce v ČR apeloval na českou vládu, aby posílila finanční prostředky, vydávané na obranu. A dokonce před americkými senátory přiznal, že bude v tomto neustále na ČR naléhat...

Závěr z mé odpovědi si udělejte sám. A věřte, že bych byl velmi rád, kdybych se mýlil....

S pozdravem Petr Cvalín