Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2015 20:10:34 - dárek

Nebuďte člověkem, ktrý ani lhát neumí?!

pěkný večer pane Telička, tak jednoduché a podřadné argumenty, které uvádíte při vašem proslovu jsou podvodem na posluchačích. Např. s tím vlakem do Rigy, to jsme se učili už v roce 1980 a určitě byl i před tím!! Liberalismus se soukromým kapitálem ovládajícím stát je vlastně vláda nejbohatší oligarchie s rozkladem státu jako společenského zastánce. Pokud uvádíte Švédsko jako příklad, je potřeba uvést mimo jiné i sociální standardy, třeba porovnání minimální mzdy, zásady "pokud člověk pracuje, má nárok na slušný život". Prozatím všechny politické garnitury "porevoluční" naší prosperitu prokaučovali a stali jsme se i díky EU periferií a nízkonákladovou šroubárnou, která EU vyhovuje. Příkladem jsou nejnižší mzdy v EU. V současnosti se mi jeví EU jako jeden velký "byznys" , kde vládnou velcí hráči a jejich loby, která malé k ničemu nepustí, a kteří musí držet "hubu a krok". Budete nápomocen k této politice EU? Co uděláte pro to, aby to tak nebylo-prosím konkrétně, ať není viz titulek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2015 15:04:20 - Pavel Telička
Dobrý den, asi Vás nepřekvapím, když řeknu, že se s Vámi v hodnocení "mých argumentů" neshodnu. Rozhodně si nemyslím, že šlo o podvod na posluchačích, kdybyste tam byl, tak byste poznal, že ani oni ne. Diskuse byla velmi otevřená a velmi pozitivně laděná s vysokou mírou souladu. Evidentně jsme také jiných ekonomických názorů, na rozdíl od Vás jsem liberál, ale nemyslím, že tam vede oslí můstek k oligarchii a rozkladu státu. Nesmíte liberalismus zjednodušovat na to, že V. Klaus se prohlašuje za liberála (kterým není) a na zdejší zemi se podepsal. V tom se asi shodneme, stejně tak i v tom, že jsme po 89 mnohé prošustrovali a měli dnes být mnohem dál. Neshodneme se v té montovně, to není problém EU, ale náš. Já jsem za montovny rád, ale i mě trápí, že struktura našeho průmyslu a naší ekonomiky nejsou jiné. Rád bych viděl znalostní ekonomiku, lepší podmínky pro investice a podnikání, odstranění bariér na trhu, nižší administrativní zátěž pro podniky a občany, aktivní učinkování EU namísto neustálého kritizování, dlouhodobější strategie, včetně sektorových, podporu podnikání malých a střednich podniků, energetickou unii, lepší využívání prostředků EU na širší škálu účelů, ale jen tak, kde podpoříme růst a vytváření pracovních míst. Tomu budu aa už jsem nápomocen. S pozdravem Pavel Telička