Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2015 15:43:39 - novodvorsky

Pane Kováčiku,

přečetl jsem si vaše povídání o české televizi. Pokud vám někdo devětkrát zalže a po desáté řekne, možná náhodou, pravdu, asi mu nakonec neuvěříte ani po desáté. Tak to cítím já a myslím, že i většina národa. Krucinál, jste opozice. Tak s tím něco udělejte. Váš stranický kolega Dolejš nás poslal k šípku. Na otázku, co jste, jako opozice, proti praktikám u české televize podniki, mi vysvětlil, že s tím nemůžete dělat nic. Já vás, asi jako pitomec, 15 let volím. A jestli sedíte v parlamentu jenom proto, aby jste pobírali vaše gáže, tak vás volit velmi rychle přestanu. A nebudu sám.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2015 8:47:20 - Ing. Pavel Kováčik

Dobrý den, zákonný požadavek objektivity a vyváženosti lze efektivně čili účinně požadovat pouze po veřejnoprávních médiích. Zrušení koncesionářských poplatků bez dalšího řešení by bylo prvním krokem k privatizaci a ztrátě veřejnoprávnosti, a to KSČM nemůže dopustit. Další věcí je, ČT a ČRo, čili veřejnoprávní média, mají ze zákona povinnost také vlastní tvorby např. pro děti, menšinová témata a podobné nelukrativní záležitosti, které jsou pro soukromá média nezajímavé. Řešení současné situace v ČT a ČRo je v tom, že budeme diskutovat o koncepci dalšího působení veřejnoprávních médií, koncepci zkvalitňování zpravodajství, kde by důsledněji bylo sledováno naplňování zákona, tedy naplňování oné objektivnosti a vyváženosti, a také diskuse i o jiných možnostech financování, např. prostřednictvím pevně stanoveného procenta ze státního rozpočtu, což bylo tématem diskuse již v nedávné minulosti. Velmi rozumíme tomu, že občané chtějí za svůj koncesionářský poplatek kvalitní službu a také tento požadavek plně podporujeme. Pouhým zrušením koncesionářského poplatku se ta služba ale nezkvalitní.