ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2015 7:55:57 - papan

rozhovor

Pane senátore, nemám dojem, že soustředením se na českou lumpenhospodu je nám všem prospěšné.
Od Pana prezidenta to chápu, ale jen z pohledu principu zastaralého mocenského nástroje. Myslím, že v pozadí je pouze opatrnické " coby, kdyby". To se mi jeví jako hodně malé i přes to, že na východě tento staronový přístup slaví úspěchy. V naší společnosti je to zpátečnické, až kolaborantské.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2015 10:30:09 - Jan Veleba
 Víte vážený, já ač mám dvojnásobné vysokoškolské vzdělání, tak nejsem přítelem elitářství a nebo rozdělování společnosti na ty vzdělané, zastávající vysoké hospodářské a politické pozice nebo podle dalšího kritéria bohaté a ty, které vy označujete jako lumpenhospoda. Já osobně kladu rovnítko mezi kvalitním řemeslníkem a příslušníkem vyšší vrstvy, přičemž měřítkem je pro mne nikoliv materiální bohatství, ale lidské kvality. Sám jsem mezi obyčejnými lidmi rád a o víkendu na chalupě zajdu na pivo do hospůdky a tento váš termín mne docela děsí. Pokud směřujete k prezidentovi, tak ho volilo 2,74 milionu lidí a s výjimkou Prahy vyhrál všude. Myslíte si, že lze tuto masu zařadit do vašeho termínu? Jinak nemohu než připomenout, že je dobré se podepsat. On ten podpis totiž trochu zavazuje, ale možná, že jsem staromódní.