ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2015 23:32:56 - Bety68

Není to proti logice?

Hezký večer, pane Velebo
nerozumím jedné věci. Jak je možné, že je v pořádku házet vajíčka a rajčata na našeho pana prezidenta Zemana a nepadne za to žádný trest a na druhou stranu za stejný čin na okupační vojsko USA, které bude naší zemí "jenom projíždět" je trest odnětí svobody cca 2 roky. Jsou okupační vojska víc než nejvyšší představitel našeho státu? Děkuji za odpověď. Se srdečným pozdravem Marta Kučerová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2015 6:10:29 - Jan Veleba
 Dobrý den paní Kučerová. Tak to je srovnání, které nastavuje nemilosrdné zrcadlo. Při útoku na prezidenta vajíčky 17. listopadu minulého roku selhala policie a následně i soudy, které odložily trestní podání v této věci JUDr. Tuleškova. Je to příklad, jak se u nás ohýbá demokracie. Já pokládám házení vajíček na prezidenta s omezenou pohyblivostí za zbabělost a hanebnost. Dovedu si představit, co by se stalo, kdyby hypoteticky obdobná situace nastala v USA. Myslím si, že ten, kdo by hodil na prezidenta Obamu nějaký předmět, že by to nemusel přežít! U nás se tím druhý den bavila v novinách pražská kavárna. Jenom abychom byli objektivní, armádu USA, jejíž kolona projede naším územím, nelze označit jako okupační. Tak to v tuto chvíli není. Ten nápad ovšem není dobrý, je to nesmyslná provokace a demonstrace síly, která má ukázat, kdo je tady pánem, vzbudí vášně a dál rozdělí naši společnost.