Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2012 9:53:50 - hugo

Holešovská výzva

Paní poslankyně, v prvé řadě bych Vám chtěl poděkovat za Vaši aktivitu a zároveň si dovolím Vám také položit na základě Vašich odpovědí další dotaz. Jen by mě zajímalo, zda jste slyšela i o iniciativě Holešovská výzva ? Vybízí, aby se občané spojili proti lžím. Požaduje demisi vlády, jinak prý budou protesty a stávky. Aby vše neskončilo fiaskem, vyzývá taktéž k tomu, aby se různé iniciativy ve všech koutech Česka spojily. Dokonce je v plánu i celostátní konference. Mohu se zeptat na Váš názor na tuto či podobné iniciativy? Myslíte si, že budou mít úspěch? Děkuji a přeji hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2012 23:05:02 - Mgr. Marta Semelová
Myslím, že lidé by si skutečně neměli nechat všechno líbit, že by se neměli  smiřovat s tím, že Nečasova vláda a koaliční poslanci schvalují zákony, které pro mnohé spoluobčany znamenají skutečnost, že nemohou vyjít od výplaty k výplatě (pokud mají práci), že placení nájmů a dalších nákladů na bydlení je pro ně den ode dne obtížnější, že musí platit, když je stihne nějaká nemoc, že se jim krátí, v případě potřebnosti sociální dávky, snižují se důchody a pro mladé se teď ještě chystá školné. Na druhou stranu si mnozí žijí nadmíru dobře. Ale těch je menšina a ještě jejich zisky rostou ne vlastním přičiněním. Proto považuji, nejen za správné, ale za nanejvýš nutné, aby lidé spojovali síly. Jen tak mohou něco dokázat. Holešovská výzva však není první ani jedinou snahou o toto sjednocení. Existuje zde mnoho dalších, mimo jiné Spojenectví práce a solidarity (SpaS), kde jsou zastoupeny politické strany, hnutí, iniciativy a občanská sdružení, která mají podobný cíl. Jsou zde také nejrůznější odborové svazy, které by měly usilovat o větší spolupráci, koordinaci a organizovanost. Je tu i mnoho iniciativ, které připravují nejrůznější petice. Tyto všechny subjekty by k sobě měly hledat cestu. Měly by se soustředit při této spolupráci na to, co je spojuje, ne na to, co je rozděluje. Jen tak bude mít protest proti současné „vládě proti lidem“ naději na úspěch.