ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2015 11:24:04 - Jirka Sup

registrační pokaldny

Členové koalice se s odpovědí zdráhají. Odpovíte vy? Zajímalo by mě, koho se mají konkrétně týkat registrační pokladny? Je to namířeno proti všem živnostníkům? Bude si muset každý živnostník pořizovat vlastní pokladnu? A od kdy by to tak mělo fungovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2015 23:26:50 - Marek Černoch

Dobrý večer. 

Obávám se, že v současnosti to neví ani sám ministr financí. Alespoň to vyplývá z jeho vyjádření. Nejdříve mluvil o všech živnostnících, nicméně určité výjimky zde budou, například pro trhovce. Jinak každý živnostník, který bude spadat do skupiny, která bude muset systém využívat, si bude muset pokladnu pořídit. V některých případech prý ale bude stačit i chytrý telefon a tiskárna. Zavedení registračních pokladen by mělo být rozfázováno do několika úseků. V každém z nich by pak byla povinna zavést registrační pokladny jedna skupina podnikatelů. Se zaváděním systému se počítá od roku 2016.

My ale se zaváděním registračních pokladen nesouhlasíme, protože živnostníci jsou už takto byrokracií tlačeni ke dnu. Peníze státu utíkají jinde. Budeme v této formě proti.