Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2015 14:48:38 - Ladová

trápení zvířat

Máte nějakého domácího mazlíčka ? Pokud ano, dovedete si představit,že by by s ním bylo zacházeno, jako se zvířaty chovanými pro kožešiny ?Ta zvířata tam trpí každý den,nechápu jak taková práce, může být pro někoho zaměstnáním a nedělat nic pro to aby se jejich situace zlepšila.Co pro to uděláte vy ? (už včera bylo pozdě)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2015 10:00:43 - Ing. Marian Jurečka
Děkuji za dotaz. Obecně si myslím, že soužití lidí s domácími zvířaty, ve městě nebo na vsi, je přínosné. Zvíře v rodině podle mě naučí děti větší míře empatie, získají znalosti o životě zvířat, které jinak získají obtížně, také určitá disciplína nebo vědomí režimu se děti se zvířaty učí. Dopad to má samozřejmě i na dospělé.
Zbytečné utrpení zvířat je nepřípustné a měli bychom se snažit ho minimalizovat, ať už jde o chov pro potěšení nebo jako podnikání. Zároveň je třeba říci, že pokud je předmětem podnikání prodej kvalitní kožešiny, podnikání, které v této oblasti není levnou záležitostí, je i prvotním zájmem poctivého chovatele mít zvířata zdravá, nestresovaná a dobře živená, protože jinak je předmět jejich podnikání (kvalitní kožešina) v ohrožení. Jak jsem uvedl výše, nebráním se tomu podívat se na parametry pro chov kožešinových zvířat. Myslím, že není důvod chovy kožešinových zvířat hned rušit, ale uznávám, že je potřeba jít cestou zpřísnění podmínek chovu tak, aby měla zvířata dobré podmínky a netrpěla.