Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2015 14:54:04 - Ivo Brož

Neznalost

Pane, založil jste stranu a ani netušíte jaká zvěrstva komunismus napáchal. Kolik nevinných lidí trpělo jen proto, že měli jiný názor. Neznáte historii a zastáváte se masového vraha J: V: Stalina. Nechal zemřít desítky milionů lidí jen proto aby si upevnil moc. Vraždil svoje spoluobčany a lidi z jiných krajin i z Československa a to za podpory vámi oblíbeného Gottwalda. Žádná jiná ideologie nezabila tolik lidí jako ta vaše. Kolik Litevců, Lotyšů, Estonců a jiných národů zemřelo jen proto, že to nebyli rusové, Stačilo se špatně podívat a už jste byl v uranových dolech, bez lékařské péče, mučen a týrán k smrti. Mojí matku nechali umírat jen proto, že nebyla v KSČ což mě řekl sám primář oddělení na kterém ležela a toto přišlo z vyšších míst. Odmítli jí léčit a nebýt jednoho slušného lékaře umřela by s otevřeným nezašitým břichem ve špinavé cele v nemocnici. Měl by jste se stydět a každý den omlouvat tisícům lidí které jste ve jménu komunismu pronásledovali a dělali ze života peklo. IB

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.04.2015 11:44:17 - Vojtěch Mišičák

Dobrý večer,

Jak jsem již odpovídal na jeden z dotazů v minulosti... Kdyby měl trpět každý, kdo má jiný názor, to by asi trpěli všichni. Protože, jak se říká, sto lidí - sto různých názorů. 

Také, jak jsem řekl nedávno v jednom z rozhovorů... Pokud bylo tolik mrtvých, skoro se divím, že v Sovětském svazu ještě někdo zůstal, aby nás mohl osvobodit od fašismu, ale budiž. Díky odtajněným archivům se lež o milionech nevinně zavražděných rozplývá. Podle údajů zveřejněných za Chruščova, od roku 1921 do roku 1954 za kontrarevoluční a jiné nebezpečné hospodářské přestupky, bylo odsouzeno k smrti 643 tisíc osob. K odnětí svobody 2,4 milionu osob. Do vyhnanství bylo posláno 765 tisíc osob. Byli samozřejmě odsuzováni vrazi a kulaci, kteří nebyli ochotni podle vůle lidu odevzdat svoje majetky, které jim měly být zákonně znárodněny. Mnoho z odsouzených byli i váleční zločinci a pováleční bandité. Logicky - vždyť za vlády Stalina byl v SSSR průměrný přírůstek přes 2 miliony obyvatel za rok. Byl by ještě vyšší, nebýt války.

Ideologie je abstraktní pojem, proto nechápu, jak ideologie může někoho zabít. Dnes zase naopak v pobaltských zemích trpí politikou apartheidu Rusové, nemají právo volit a podobně.

Pokud chápu správně, Vaší matce se lékařské péče dostalo... Já viděl umírat bezdomovce, kterého po nedbalém ošetření vyhodili z nemocnice. Moje matka si ani nemůže dovolit takový luxus - být nemocná, protože by v případě delší absence v zaměstnání nezvládala splácet hypotéku. Tedy utřeme slzu a jdeme dál.

Až se omluví kapitalisté za vykořisťování pracující a upírání základních sociálních práv lidem, která jsou součástí těch lidských, tak se omluvím já za chyby mých předchůdců. Jinak o tom, co bych měl, si rozhoduji sám a o radu jsem se Vás nežádal.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21