ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2015 11:45:49 - Jirka Sup

živnostníci

Vy sice přímo neříkáte, že jsou živnostníci paraziti, ale chováte se tak. chcete zvyšovat platby za zdravotní pojištění, zavést registrační pokladny...Co ale uděláte pro živnostníky? zatím jim házíte jen klacky pod nohy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2015 19:49:35 - Ing. Ladislav Šincl
Příspěvek od OSVČ formou  daní  do státního rozpočtu  v r. 2014 byl cca bylo cca 1,1 mld. Příspěvek  od zaměstnanců v r. 2014 do státního rozpočtuh  byl cca 130,8 mld Kč. V r.  2014 bylo v ČR cca 1 mil. OSVČ a 3,8 mil. zaměstnanců  Z uvedeného vyplývá, že zaměstnanci generují cca 34x více daní do státního rozpočtu než OSVČ. Podobná situace je i u zdravotního pojištění, ikdyž ne tak dramaticky rozdílná. Je nevyvratitelným faktem, že živnostníci zaplatí na platbách do systému zdravotního pojištění méně, než z toho systému čerpají a zdravotní péče o živnostníky je dnes tedy bohužel dotovány z odvodů zaměstnanců. Zdravotní systém je založen výhradně na principu solidarity a je potřeba, aby tam všechny subjekty přispívaly relativně rovnoměrně. K tomu bohužel nedochází.
Ikdyž to není líbivé a Váš hlas tedy nezískám, tvrdím, že je potřeba z výše uvedených důvodů o tomto vést diskuzi a zamyslet se na změnou parametrů i u odvodů u zdravotního pojištění.
L. Šincl místopředseda RV PSP