ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2015 10:39:29 - pochod ve stínu

Co s horníky?

Zdravím Vás, pane Velebo. Většina českých vlád neví, kterak naložit s přebytečnými (nebojme se toho slova) horníky. Dle mého soudu situace vyžaduje systémového řešení. Pokud se bude speciálně hornická profese vyčleňovat, vyvolá to zlou krev, na kterou jen číhá Miroslav Kalousek z Bechyně a jemu podobní. Je zde možnost využít předdůchody, kdy budou stát i zaměstnavatel pro vybrané fyzicky náročné profese včetně havířů více přispívat do penzijního fondu a horníkům (i jiným) tak využití předdůchodu usnadní. Co o tom soudíte? Děkuji a přeji hezký den. pvs

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2015 13:52:16 - Jan Veleba
 Nejsem specialista na tento segment. Ale když vyjdu z teze, že hornictví bylo před ještě dvaceti lety v Ostravské oblasti jednou z nejdůležitějších profesí, tak by na řešení přebytečných horníků měl být brán zvláštní zřetel. Když k tomu přidám druhou tezi, že horník se jen obtížně může rekvalifikovat, tak mně z toho vychází, že je třeba tuto situaci řešit nadstandardní metodou. Přesně takovou, jakou navrhujete a já s Vámi souhlasím. Těžko na tom vymyslet něco jiného.