Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2015 10:39:36 - Shezney

Lobby

Dobrý den, jde o to, že řada lidí, které mají podle vás kredit k tomu diskutovat o otázkách očkování jsou příliš blízko lidí z farma oblasti a tudíž ovlivnění - co si budeme povídat, sám určitě víte, jak to může chodit.. Jak to, že v imunizační komisi nesedí neurolog !! ale sedí tam lidé blízcí farma byznysu? Jak by pak mohly být výstupy této komise objektivní?

jde také o to, že jsme sice laici, ale bohužel máme často o očkování více informací než pediatři - setkala jsem se s tím, že pediatr ani nevěděl, co obsahuje základní povinná vakcína - proti jakým nemocem se očkuje. Řada lékařů se po vlastní ose vůbec nevzdělává, řadě lékařů jsou podsouvána jen jednostranné informace zkreslené farma lobby. Problém je také vysoká podhlášenost vedlejších účinků. Nevědomost lékařů způsobuje, že spoustu vedlejších účinků neoprávněně nespojují s očkováním nebo je později prostě nenahlásí na SÚKL. Stát nyní také odmítá i zřízení fondu na odškodnění za škody na zdraví z očka, když ho povinně vynucuje

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.