Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2015 12:55:24 - Zuzana Candigliota

Dotaz k očkování

Pane Vyzulo, můžete prosím sdělit veřejnosti, čeho jste jako předseda zdravotního výboru chtěl doporučenou změnou odst. 7 zákona o zdravotních službách, který umožní očkování bez souhlasu nebo proti vůli pacienta či jeho rodičů, docílit?

Proč se k tak závažné změně nevedla žádná diskuze? Proč jste nepřijali pozměňovací návrhy k zavedení odpovědnosti státu za újmu způsobenou očkováním a ke zrušení nesmyslných sankcí vůči organizátorům táborů za přijetí neočkovaného dítěte, ale u zmíněného odst. 7 jste změnu přijali, a to tiše a bez diskuze?

Vzhledem k tomu, že jste zastáncem vědeckého přístupu, budete požadovat od Ministerstva zdravotnictví, aby důkladnými analýzami zdůvodnilo medicínskou nezbytnost u každého povinného očkování? Budete požadovat po Ministerstvu, aby Národní imunizační komise, která rozhoduje o očkovací politice, byla bez osob v konfliktu zájmů a aby byly zastoupeni i odborníci, kteří v praxi řeší závažné nežádoucí účinky (neurologové)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.03.2015 18:33:35 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Ve svých návrzích jsem se věnoval čistě hluku a nikoli očkování. Zároveň upřesňuji, že se nezabýváme v tomto případě zákonem o zdravotních službách, jak je uvedeno.