Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2015 19:21:36 - Jája a Pája

průjezd konvoje Českem

Co hrozí těm, co budou průjezdu amerického konvoje bránit a třeba na vojáky budou házet vajíčka, což je u nás dobrým zvykem, který zatím nebyl po zásluze potrestán?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2015 15:34:05 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Obecně platí, že pokud někdo porušuje zákony naší země, měl by být potrestán. Nemyslím si, že házení vajíčky je ten správný zvyk, jak projevit svůj názor. Daleko lepší jsou transparenty a manifestace, bez fyzického násilí. To se, pokud se užije, vždy obrátí proti nim samým. Pokud někdo poruší zákon, pak zřejmě orgány činné v trestním řízení zasáhnou. Nemyslím si, že by Američané podávali na české občany trestní oznámení. To spíše udělá Policie ČR nebo Vojenská policie, které konvoj doprovázejí z důvodu zajištění pořádku a hladkého přesunu. Pokud aktivity aktivistů nepřekročí jisté meze, vše se dá řešit i za pomocí přestupkového řízení či pokutou. Ale osobně bych doporučoval nepoužívat žádné fyzické útoky, včetně těch tolik oblíbených čerstvých vajec. JInak, co se týká potrestání či nepotrestání útoku vajíčky, já jsem zažil útok na J.Paroubka v rámci předvolební kampaně. Z útočníků se vyklubali studenti gymnázia, kteří za peníze měli "znepříjemnit" život konkureční politické straně. To se sice těžko dokazuje, ale lidé, kteří se v politice pohybují delší dobu, již jsou na tyto praktiky připraveni a nechtějí zbytečně jakýmikoliv kroky, prohlubovat ostudu druhých. Protože dle mého názoru vajíčky či rajčaty, nebo i jinými předměty házejí pouze ti, kterým došly argumenty. To pak svědčí i o míře jejich slušnosti a morálce.