Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2015 19:23:00 - Jája a Pája

průjezd konvoje Českem

Co hrozí těm, co budou průjezdu amerického konvoje bránit a třeba na vojáky budou házet vajíčka, což je u nás dobrým zvykem, který zatím nebyl po zásluze potrestán?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2015 11:30:49 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
právě fakt, že přes území ČR mohou v souladu s našimi zákony projíždět spojenecké armády aliance NATO, což je zcela běžné ve všech členských zemích, je i zárukou, že se lidem, kteří na ně budou házet vajíčka, nestane vůbec nic. Zkuste si představit, že by si někdo před 30 lety dovolil vyjádřit kritický postoj k sovětské armádě, která nás okupovala přes 20 let. Ten by asi dopadl... V tom je právě ten rozdíl.
Samozřejmě, že pokud někdo poruší zákon, musí počítat se sankcemi, které jsou s porušováním zákona spojené. Ale svobodné vyjádření třeba i velmi kritického názoru i případné házení vajíček (myslím, že vajíček lze využít i lépe, zvláště o Velikonocích), do této kategorie určitě nepatří.