ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2015 21:56:06 - Abertavve

Dragounská jízda

Dobrý den, pane Velebo. Děkuji za předešlé odpovědi. Chtěl jsem se Vás, jako politika, zeptat na téma "Dragounská jízda". Co byly v minulosti Dragounské jízdy, určitě víte. Myslíte si, že dnešní název byl vybrán náhodně, anebo záměrně? Já bych se přikládal ke druhé možnsoti. Jaký skutečný význam dnešní "Dragounská jízda" má? Zřejmě odpověď znát nebudete, ale alespoň názor. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2015 9:16:21 - Jan Veleba
 Ano vím, ale možná to neví všichni čtenáři mého profilu a tak tedy poznámku k tomu. Název dragouni je odvozen od tzv. dragonády, což byla násilná rekatolizace s pomocí vojáků, která proběhla v 17. století. To jsou evropská historická fakta a jsem si téměř jist, že toto pojmenování dnešního průjezdu amerických vojáků naší zemí ve třech (!) směrech není vůbec shoda okolností. Pokud to tak je, a já z informací, které jsem si dal dohromady (nepoužívám k tomu naše veřejnoprávní média), si myslím, že ano, tak průjezd amerických vojáků napříč půlkou Evropy je demonstrací síly směrem k obyvatelům těchto států, nikoliv k Rusku. Je přece směšné v době dokonalého zmapování sil protivníka, dokonalé inventarizace jednotlivých počtů zbraní a vojáků namlouvat, že jeden vojenský konvoj nažene Rusům strach. Bohužel ten strach je určen pro nás.