ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2015 14:46:20 - ponna

Co s horníky?

V odpovědi na příspěvek Co s horníky? jste uvedl, že se horníci jen obtížně rekvalifikují. zajímalo by mně, jak jste to myslel? Zastávám totíž teorii, že člověk jakékoli profese je schopný se rekvalifikovat na jinou. V Moravskoslezském kraji působí řada vzdělávacích zařízení sširokou nabídkou rekvalifikací, které pokrývají celou národní soustavu povolání - s akreditací MŠMT....stačí si jen vybrat! Nebo se pletu? děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2015 17:45:28 - Jan Veleba
 Myslel jsem to tak, že průměrný havíř, který je zvyklý na těžkou fyzickou práci se může rekvalifikovat především do jiné dělnické profese, jejichž nabídka je ovšem v Moravskoslezském kraji velmi nízká. Nízká je nabídka mimo dělnických vhodných profesí, například ostraha objektů. Myslel jsem to takto, v žádném případě ne negativně a vychází mně z toho jako snad jediná smysluplná pomoc umožnit těmto lidem dřívější odchod do důchodu.