Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2015 15:40:03 - apauls

Rozdíl

Dobrý den, Můžu vás ujistit, že ani vy ani pan Schwarzenberg, mě v žaludku neležíte. Chápu tedy že pokud věříte představitelům tehdejší SSSR, nejste přesvědčen o vinně Stalina v Katyňském lese. Potom by jste měl i věřit tvrzení že Plzeň osvobodila rudá armáda. To jsme se učili na škole před rokem 1989. Pokud vaše strana bude popírat hystorii nemůže vytvořit beztřídní společnost, na lži se nedá tvořit nic pozitivního, nemyslíte? Potom mě napadá otázka, myslíte si že by se česká republika měla vydat cestou KDLR?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2015 18:38:41 - Vojtěch Mišičák

Ještě jednou dobrý den,

Mám zrovna v rukou učebnici dějepisu z roku 1970, zde je jednoznačně napsáno, jakou část území území osvobodila Rudá armáda a kolik armáda USA, včetně počtů obětí na obou stranách. Čísla (když odečteme slovenskou část ČSSR) odpovídají dnešním učebnicím, jen rozpracování událostí je podrobnější. Pokud si vezmeme míru falzifikace dějin na školách, je v současnosti propaganda systému daleko promyšlenější. Taky si vzpomínám, jaké nesmysly, dokonce absurdity, jsem se učil. Zajímalo by mě, kdy se začne na školách v rámci objektivity učit o zločinnosti současného režimu. O postupném omezování základních sociálních lidských práv, o rozkrádání státního majetku, dnes už jen jeho posledních zbytků. Ne, Česká republika se nemůže vydat cestou KLDR z mnoha důvodů. USA se přece taky nemohou vydat společensko-ekonomickou cestou Číny... Přece každá země je odlišná, každá země má jinou kulturu, jinou historii. I socialistická zřízení v minulosti přece nebyla ve všech zemích stejná. Stejně tak Česká republika nemůže jít zpět k socialismu, myslím tím k modelu, který zkrachoval, může jen vpřed k socialismu, který se nebude řídit zájmy jednotlivců, ale zájmy pracujícího lidu.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák