Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2015 11:42:56 - zemědělec

řepka

Co si myslíte o tom, že vláda-Babiš prosazuje zákon o daňové úlevě, který má zajistit v Česku podporu bionafty a biolihu z řepky, pšenice či kukuřice až do roku 2020, když údajně Evropská unie nyní dává přednost biopalivům vyráběným ze dřeva, mořských řas či slámy? Já sám, jak EU nemusím, tak toto její doporučení vítám a nechápu, proč bychom se neměli přizpůsobit. A určitě by to uvítalo víc zemědělců, nejen já.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2015 8:40:52 - Ing. Karel Tureček
  1024x768

Dobrý den,

podpora biopaliv z řepky není tématem dneška. Tato problematika byla "vyplozena"  v roce 1994 a v roce 2004 a následně v roce 2009 byla tehdejší politickou reprezentací opětovně potvrzena.  Mě osobně to trápí a chci zmínit, že místo lánů řepky, ale hlavně kukuřice, bych raději na našich polích viděl traviny a jeteloviny. Na druhé straně si uvědomuji, že nelze ze dne na den postavit naše zemědělce před hotovou věc - zítra zaorejte zasetou řepku. Mám obavu, že bychom se dostali do situace, kdy by  lány řepky nebyly nahrazeny jetelovinami a pícninami, ale bohužel nekonečnými lány kukuřice.  A co se týká upřednostňování biopaliv vyráběných ze surovin, které uvádíte, tak to si představit také neumím. Sláma a dřevo má lepší uplatnění a dovoz mořských řas nebo palmového oleje by byl pro zemi bez moře problémem. Já zase, který si EU velmi cením, jí dokážu odpustit nápady, které považuji za těžko uskutečnitelné, např. v našich poměrech. J Na druhé straně dobrou zprávou z EU pro naši republiku je rozhodnutí EU o snížení podílů biopaliv z původních povinných 10 % na 7 % do roku 2020.

S pozdravem Karel Tureček

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE