Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2015 10:57:48 - Marek Horvát

muslimové

Podle výzkumu amerického institutu Pew Research Center do roku 2050 bude žít v Evropě téměř dvakrát více muslimů než nyní a v roce 2070 bude v Evropě více muslimů než křesťanů (především díky natalitě). Mám to z článku serveru Aktuálně.cz. Myslíte, že tomu je skutečně tak, a pokud ano, co s tím? Nehrozí nám nebezpečí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.04.2015 11:57:11 - Ing. Jan Bartošek

 Vážený pane Horváte,

podobných průzkumů je celá řada a jistě se zakládají na reálném základě. Otázkou je, co se s tím dá dělat. Tím, že Evropa ztrácí své křesťanské kořeny se stává zranitelnou. Nemůže tedy dlouhodobě udržet své tradiční hodnoty. Více jsem se tomu již věnoval v rozhovoru zde: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lide-mate-na-vyber-Bud-krestanstvi-nebo-islam-Bez-krestanstvi-se-Evropa-stane-islamska-rika-mistopredseda-lidovcu-Bartosek-359497

Nejlepší obrana proti změně hodnot, na kterých stojí stávající Evropa, je to, že z nich nesmíme ustupovat a musíme se vrátit právě ke všem základům, ke kterým jednoznačně patří právě křesťanství.

V úctě

Jan Bartošek