Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2015 14:19:21 - rene

Růžička

Mohu znát váš názor kauzu s Vladimírem Růžičkou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2015 12:24:17 - Mgr. Ivo Pojezný
 Vážený pane Rene,

nechci předjímat výsledek, neboť celá kauza se nejprve musí patřičně prošetřit, nicméně už teď mohu říci, že financování mládežnického sportu je z mého pohledu a z pohledu KSČM velmi problematické. Vždy jsme byli pro to, aby sport byl dostupný pro všechny, což znamená podporu zejména těch nejnižších úrovní sportu. Jde totiž také o to, aby mládež rozvíjela své pohybové aktivity, které prospívají celkovému zdraví mládeže. A to můžeme zajistit pouze jeho masovým rozšířením a dostupností i pro ty, jejichž rodiče nemají tisíce na potřebné vybavení svých ratolestí k tomu, aby mohly sportovat. Musíme si také uvědomit, že sport není jenom hokej a fotbal.

Pokud se tento případ ukáže jako pravdivý, bude to značit mnohem více, než si myslíme. Nejen, že se rozplynou mládeži iluze o trenérech jako morální autoritě (jak tomu často pro děti bývá), ale dokonce mohou pak taková jednání považovat za normální. Jesliže se potvrdí, že rodič zaplatil za své dítě, aby mohlo hrát v týmu, může to také znamenat, že dnes už ani tolik nezáleží na výkonech mládeže, ale spíše na tom, kolik jsou jejich rodiče schopni zaplatit. Což je nepřípustné i nesportovní.

Hezký den
Ivo Pojezný