Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2015 10:11:25 - Jurka Z.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Mach-Svobodni-Hajim-pravo-majitele-rozhodnout-si-komu-pronajmout-byt-370611

Až na pana Macha jsem nezaznamenal, že by se tím někdo zabýval. Proč? A jak se na tento problém díváte? Podle mě může mít rozsudek zásadní význam na celý problém s minoritou a nemyslím, že zrovna v pozitivním smyslu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.04.2015 6:42:08 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Jurko,

jsem velikou zastánkyní toho, aby se práva paní ombudsmanky nerozšiřovala. Abych byla konkrétnější, uvítala bych, aby byl vůbec podroben revizi zákon o jmenování ombudsmana. V případě nutnosti budu podporovat návrh na odvolání paní ombudsmanky. A ano, myslím si, že každý má právo rozhodovat o svém soukromém majetku tak, jak uzná za vhodné.

Věnuji se těmto tématům dnes a denně, nejen ve sněmovně, ale i v terénu, nemám však moc šancí zprostředkovat občanům větší část svých aktivit. Nevím, jestli je to možné, ale moje návrhy si např.  můžete přečíst jednak v PL v kategorii článků, kde jsem uvedla svoji reakci na aktivitu paní ombudsmanky nebo také např. ve vysílání na rádiu ČRo 2, které proběhlo v PO 13. 4. v 9.30 hod.

Co se týká spolužití s našimi rómskými spoluobčany je problémem, že lidé se obávají - a praxe ukazuje, že  naprosto právem – z nařčení z rasismu. Já bych ale ráda, abychom se na věc začali dívat z jiného pohledu. Prostě pracující část obyvatel už nemá zájem platit někoho a na někoho, kdo nepracuje a jenom nás, resp. sociální systém tohoto státu,  zneužívá. My jsme vytvořili desítky a stovky možností a programů, které zabezpečili této menšině vysoké finanční příspěvky a efekt je víceméně nulový. Takže nezbývá, aby rómská komunita konečně převzala odpovědnost za svoje životy, tj. nastavila jasná kritéria ve vlastních řadách.  Je to na nich.

Proces, který vede pan Mach sleduji a doufám, že zvítězí zdravý rozum. A také doufám, že se konečně začnou věci nazývat pravými jmény.

Radka Maxová