PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2015 8:18:02 - Lachimaa

Dobrý den pane Ransdorfe

Dovolte položit otázku.Jaký je Váš názor na tzv.Katyňský masakr.Většina zdrojů obviňuje sovětské Rusko,jiný zdroj obviňuje nacistické Německo.Kde je pravda?Můžete sdělit Vaše mínění?Píši pod přezdívkou,představuji se pouze při osobním jednání.Lachimaa

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2015 22:45:44 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
O Katyňském masakru se hodně psalo a píše. Sověti odtajnili dokumenty teprve nedávno a interpretace jsou rozporné. Hodně asi věděl o tom Gustáv Husák, který tam byl v delegaci za Slovenský štát a tento fakt byl i příčinou jeho určité zranitelnosti a vydíratelnosti. Poslal ho tam údajně jeho přítel Šaňo Mach, ministr slovenské vlády. Já osobně si myslím, že nepřátelství mezi Beckovým Polskem a Sovětským svazem bylo takového druhu, že by podobné vyřizování účtů nevylučovalo. Na ruské straně se nedávno objevily interpretace dobových dokumentů, které se snaží SSSR viny zbavit. Nemáme k dispozici zdaleka vše, aby bylo možno říci definitivní soud.