Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2015 15:44:49 - Reporter amater

Proč Babiš napadá autorku z USA pro její věk ?

Proč by měla být tahaná po soudech za to, že popsala v novinách legitimně svůj pohled na zahraniční politiku. Nepopsala mladá redaktorka na výbornou, co se děje v ČR ? Není nezbepečné, že ji chce Babiš tahat po soudech a přinutit ji k omluvě ? Neměli byste ukončit koalici s nedemokratickou stranou ANO ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.04.2015 10:21:41 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Proč pan Babiš napadá mladou autorku z USA je spíše otázka přímo na něj. Podle mého názoru je to zřejmě tím, že tito oligarchové neradi poslouchají svoji kritiku a zejména pravdu. Nicméně jsme v demokratické společnosti a je věcí každého občana, zda se cítí býti poškozen. A pokud ano, tak se může obrátit na soudní instituci. V tom bych problém neviděl. V čem problém vidím je skutečnost, že pan ministr finanncí opakovaně "oblbuje" národ a prozatím toho moc nevykonal. A také v řadě případů nemluví pravdu. Uvedu dva konkrétní případy. Ten první, že není politik, přitom je druhým nejdůležitějším člověkem ve vládě a má obrovský vliv na chod státu a jeho institucí. Druhý případ je prozajištější. Takzvaný výpadek DPH není způsoben předzásobením cigaretami, ale zádržkou vratek DPH koncem minulého roku. Tím si pan ministr sice vylepšil hospodaření státního rozpočtu v roce 2014, ale dnes tyto vratky musí vracet zpět. Já jsem jej v dané věci interpeloval a on tvrdil, že to není pravda. Co se týká ukončení koalice s jak píšete nedemokratickou stranou. Tady chci uvést dvě poznámky. Pokud bychom ukončili toto vládní angažmá s politickým hnutím pana Babiše, pak bychom nemohli naplnit programové prohlášení vlády a program ČSSD. Protože žádná jiná alternativa neexistuje. A to si myslím, že by ani voliči ČSSD, ani voliči ANO 2011 nechtěli. Druhá poznámka směřuje k tomu, že občané jakoby již zapoměli na 7 let vlád pravice, včetně STAN, i když pan Gazdík se od této spolupráce s TOP 09 dnes distancuje. Je totiž povinností současné vlády napravit křivdy a obrovské přehmaty, které pravicoví politici provedli. I když je nutno připustit, že pro sociální demokracii představuje Babišovo hnutí největšího politického soupeře.