Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.04.2015 10:41:16 - Kristýna B.

odvody pro ženy

Rozumím tomu správně, že pokud bude zákon o povinných odvodech -i pro ženy schválen, přijde mi příští rok nějaká pozvánka, že se musím dostavit k lékaři na prohlídku. Zajímalo by mě, kdo ji zaplatí nebo zda bude zadarmo? Co jiného krom zdravotní prohlídky musím jako žena kvůli zákon podstoupit a co když nepodstoupím? Bude mi hrozit nějaká sankce? Kristýna

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2015 21:06:28 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Nejprve chci zdůraznit,že pevné věřím v úpravu branného zákona ve Výboru pro obranu. Návrh povinných odvodů je založen na současné branné povinnosti pro může a ženy od 18 do 60 let pro případ ohrožení země. Povinné odvody, já tomu říkám povinná evidence, má dle návrhu sestavit z vyplnění dotazníku, návštěvy praktického lékaře a poté absolvování rozvodového řízení. Ta se má skládat z pohovoru a zdravotní prohlídky. Existují výjimky pro ty,kteří pečují o dítě do 15 let či ženy,které čekají dítě. Dokonce jsou navrhovaný sankce pro ty,kteří se k odvodů nedostaví. Můj osobní názor je, že kvůli evidenci zdravotního stavu populace nemusíme a nemáme občany otravovat a zároveň za to utrácet stamilióny korun. Chce to vzít rozum do hrsti a využít současné registry a evidence, a to v souladu s ochranou osobních údajů. Takže prozatím bych v klidu sledoval legislativní proces. Jak jsem řekl, teprve začíná diskuse,která však může skončit jakkoliv.