MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2015 9:39:18 - AndělaKK

rozpad Úsvitu

Jestliže Okamura založil novou stranu, v čem bude ta vaše jiná? A kdo bude v jejím čele? Vy? Hodláte nějak měnit program? A co třeba značku? Nepatří Okamurovi? A poslední otázka. Obě strany (okamura a vy) vyjednáváte s Marií Le Pen (Okamura to včera říkal v televizi). Kdo z vás s ní ale ve finále bude spolupracovat, když ve třech to evidentně nepůjde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2015 15:06:11 - MUDr. Jiří Štětina
Opět, prosím, jedná se můj soukromý názor.

Během poslední dnů došlo k několika zásadním událostem. Zaprvé: pánové Okamura a Fiala, údajně vystoupili z Úsvitu a založili nové politické hnutí (Svoboda a přímá demokracie), údajně se stejnými stanovami. Pokud to je pravda, a pan Okamura to takto prezentoval, tak tomu nerozumím. Měl rozšířit členskou základnu, založit místní a krajské organizace a hlavně utrácet peníze tak, na co měl. A nemuselo dojít k událostem, ke kterým došlo. Vše mohlo probíhat pod hlavičkou Úsvitu.

O tom, kdo bude v čele stávajícího Úsvitu, rozhodne Konference, která je nejvyšším rozhodujícím orgánem – podle stanov.

Já nejsem členem žádné druhé strany a hlavně nevyjednávám s paní Le Pen. Tato paní je pro mě absolutně nepřijatelná, protože já jsem jednoznačně pro Evropskou Unii a její destrukci považuji za tragédii pro všechny slušné Evropany. Stejně tak, její podpora Ruska, je pro mě neakceptovatelná. Pokud by současný Úsvit s ní jednal, považoval bych za důvod k odchodu z tohoto hnutí.

A nakonec k vyjádřením pana Okamury. Jeho slova již dlouhou dobu považuji za pouhé fráze, klišé a zbytečné floskule, které omílá do nekonečna, aniž by připustil jiný názor. Značka jistě patří panu Okamurovi, o tom nepochybuji, ale zase nechápu proč tedy vystoupil z tohoto hnutí. Mohu si to vysvětlovat i tak, že se dobrovolně své značky vzdal? Asi nemá dobré rádce, tedy vezíry, kteří mu radí. Jinak ještě kvůli pořádku. Za posledních 6 týdnů se konaly dvě Konference hnutí Úsvit, kterého se však 4 členové nezúčastnili, byť byli řádně pozváni. V politice se musí bojovat i proti oponentům a někdy i přesile, protože jde o střety názorů, ideologie a rozhodnutí, která nesmí mít pouze osobní profit, nýbrž musí přinést něco dobrého občanům, tedy voličům. Na pouhé „kecy“ už dnes lidé neslyší, proto je naše společnost morálně rozložená.