Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2015 10:44:54 - Růžičková

kvóty pro uprchlíky

ODS je proti povinným kvótám pro uprchlíky. Jak byste ale rozklíčovala, co s nimi? Pokud byste měla mluvit třeba za ČR, kolik jsme podle vás schopni přijmout uprchlíků a proč se tím nikdo intenzivně před vypuknutím celého problému nezabýval?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2015 11:06:57 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

jak jsem již opakovaně uvedla, jsem zastáncem toho názoru, že problém imigrace je třeba řešit především v zemích, odkud imigranti pocházejí. Je prokazatelné, že drtivá většina z nich směřuje do Evropy zejména z ekonomických důvodů, a proto je třeba se soustředit na programy, které jim mohou pomoci zlepšit jejich životní standard v jejich domovských zemích. Prostředky vydané na tento účel by byly daleko efektivnější. Bohužel máte pravdu v tom, že Evropa v tomto zaspala a Evropská unie pod vlivem politiky otevřené náruče tuto situaci neřešila. Dnes se ukazuje, že není reálné zabezpečit pro imigranty stejné sociální výhody, jaké jsou v evropských zemích standardem. Přesto však není pozdě na to, abychom se začali daleko více soustředit na preventivní opatření, která masivní imigraci stabilizuje či utlumí.

 Jana Černochová