MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.05.2015 16:52:25 - soumrak

Prosím o vysvětlení

Nezávislí poslanci z hnutí Úsvit založili novou stranu Národní zájmy. ČTK to dnes řekl její předseda poslanec Petr Adam. Je to pravda? Neměl být předseda Černoch? A co teď bude s Úsvitem, když už má i Okamura svou stranu? Bude mít vaše ,,nová strana“ stále stejné logo apod? A vy budete nyní člen úsvitu nebo strany Národní zájmy? Na profilu máte totiž pořád úsvit. Vůbec tomu nerozumím!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2015 18:07:00 - MUDr. Jiří Štětina
Děkuji za dotaz a chápu, že to je těžko pochopitelné. Pokusím se vysvětlit na svém případu. Ano patřím mezi 9 zakládajících členů Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury. Dnes má toto reziduum tohoto hnutí pouze 7 členů a je pravda, že vznikly 2 politické subjekty. Úsvit, zatím, nemůže zaniknout, protože to je parlamentní hnutí se všemi povinnostmi i právy. Pokud budeme v Parlamentu za toto hnutí vystupovat, logo zůstane. Já také zůstanu až do konce členem tohoto hnutí a nebudu podávat přestupní lístky, řečeno sportovní terminologií, do žádné nové strany. Myslím si, že až bude nová strana "Národní zájmy" registrována, budou poslanci i nadále registrováni v PSP pod hlavičkou Úsvit.

Jinak se stanovami "Národních zájmů" souhlasím, protože bude přijímat nové členy, bude mít pevnou členskou základnu a hlavně bude velmi přísná kontrola finančních prostředků, aby v žádném případě nedošlo k situaci, která právě způsobila rozpad Úsvitu, jako hnutí jednoho muže. Já již nebudu vstupovat do žádné strany a také moje politická angažovanost bude končit tímto volebním obdobím.

S pozdravem     Jiří Štětina