MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2012 14:51:47 - zuzana

Návštěva u lékaře

Pane poslanče, podle Vás jsou tisíce lékařů a Češi je navštěvují nejvíce ze všech Evropanů, což podle Vás znamená, že je asi potřebují. Nemyslíte si, že jde ale spíše o zneužívání zdravotnictví? Ne že by se mi zamlouvaly vládní reformy, ale je pravda, že mnoho lidí lékaře zneužívá. Vím z vlastní zkušenosti, že to nemusí být ve zlé-např. důchodci, kolikrát chodí k lékaři s naprostými zbytečnostmi. A proč by ne. Mají čas a v čekárně si vždy skvěle popovídají, u paní doktorky si pak postěžují…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2012 10:48:41 - MUDr. Jiří Koskuba

Omlouvám se, ale samozřejmě nejde při jednom tématu obsáhnout celou zdravotnickou problematiku. Není snadná a ani já si nedělám patent na rozum. Na rozdíl od mnohých “reformátorů z povolání” se snažím vycházet ze své 30ti leté praxe. Mimochodem i proto jsem doporučoval nejprve hledat úspory tam, kde se sluší je hledat nejdříve: v nadužívání a zneužívání zdravotní péče, při hrubém porušování léčebného režimu. Opakovaně, veřejně, pochopitelně marně.

Na druhé straně uznejte jednu věc:  zdravotní pojišťovny ani ministr nemohou žádat zvláště od soukromých lékařů, aby odmítali klienty. Podnikatel nechce, nemůže a ani nesmí vyhánět zákazníka. To by byl blázen. A z nich byli podnikatelé učiněni. Je proto směšné, že se to po nich nepřímo žádá. Tohle je práce zdravotních pojišťoven. A mimochodem, proč těch je tolik, proč nestačí jenom jedna jediná, aby se ušetřilo? Krom jakéhosi tu a tam pidibonusu se snad jejich služby v něčem liší?

S úctou 

MUDr. Jiří Koskuba