PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2015 14:19:25 - Lukáš91

Blanka

Dobrý den, máte nějaký pádný argument, proč nesouhlasíte se zřízením komise k tunelu Blanka? K opencard jste ji přeci zřídili. Proč se tomu nyní pravice brání? Nebo tak to aspoň podávají média.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.05.2015 16:51:20 - PhDr. Daniel Korte

Za prvé, zřízení vyšetřovací komise je legitimní, pokud Sněmovna nabude přesvědčení, že orgány státní moci selhaly. Ano, to byl třeba příklad Opencard, který jsme řešili a kde jsme při našem vyšetřování zjistili, že opravdu Opencard byla vyšetřena nedbale a že různé složky, ať už složky Policie České republiky, státního zastupitelství, selhaly. To není tento případ. Tunel Blanka není státní tunel, nebyly to státní peníze. Jestli někdo selhal, tak to bylo vedení Prahy. Nevím, proč by se kvůli vedení Prahy měla zatěžovat Poslanecká sněmovna. To by zrovna tak mohli přijít třeba z Kropáčovy Vrutice nebo z Kardašovy Řečice a žádat vyšetřovací komisi na nějaké údajné pochybení svého starosty. Já jsem přesvědčen, že pražský magistrát má dostatek kontrolních mechanismů, aby mohl tuto záležitost vyřešit. zatím pro to tato politická reprezentace města neudělala vůbec nic.

Dále, pokud vím z otevřených zdrojů, probíhají nějaké pře, nějaké arbitráže, nějaké vyšetřování, a ta věc je po právní stránce tudíž otevřená. Vyšetřovací komisi je náležité a možné zřídit poté, co proběhne celý proces orgánů činných v trestním řízení a věc je ukončena. Jinak se taková vyšetřovací komise ani nedostane k příslušným materiálům, protože jí orgány činné v trestním řízení spisy nevydají jakožto spisy živé. Takže nebude o čem dumat.

A posléze za třetí a za poslední, last but not least, paní Krnáčová při nástupu do funkce primátorky prohlásila, že neotevře tunel Blanka, dokud se neseznámí s veškerou projektovou dokumentací, netušíc v prostotě ducha svého, že veškerá projektová dokumentace zaujímá asi tak tři náklaďáky. Takže já bych prosil paní primátorku Krnáčovou, aby si četla a neobtěžovala ani nezatěžovala Poslaneckou sněmovnu.