Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2015 11:43:50 - mykeš

Ukrajina

Předpokládám, že stojíte za svým kolegou a ministrem Zaorálkem, který odsoudil anexi Krymu, ale zároveň říká, že Ukrajina musí řešit své vnitřní problémy a nastoupit cestu reforem. Můžete mi vysvětlit. Jak má za současného stavu Ukrajina řešit své vnitřní problémy a nastoupit cestu reforem? Není třeba nejprve odvrátit agresi ze strany Ruska?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2015 13:09:23 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Ano, stojím za ministrem zahraničí a naší vládou. Je nutno si uvědomit, že Ukrajina je nezávislý stát, kde proběhly svobodné a pod dohledem mezinárodního společenství demokratické volby. Takže můžeme mít výhrady k těm, kteří Ukrajinu reprezentují, ale nelze zpochybňovat výsledky těchto voleb. Co se týká reforem, tak je nutno reflektovat reálný stav Ukrajiny. Ať již politický, ekonomický či společenský. Proto také vláda podporuje přijetí asociační dohody, protože ta může podpořit reformní úsilí ukrajinské vlády. A je jasné, že to půjde velmi ztuha. Proto je třeba , abychom Ukrajincům byli nápomocni. Pokud dělat nic nebudeme, pak se nesmíme divit, že žádné pozitivní reformy nebudou. A to snad nechce nikdo z nás. Ovšem předpokladem jakéhokoliv reformního úsilí je bezpečnostní stabilita regionu, včetně dořešení situace na východní Ukrajině.