Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2015 11:44:28 - mykeš

Ukrajina

Předpokládám, že stojíte za svým kolegou a ministrem Zaorálkem, který odsoudil anexi Krymu, ale zároveň říká, že Ukrajina musí řešit své vnitřní problémy a nastoupit cestu reforem. Můžete mi vysvětlit. Jak má za současného stavu Ukrajina řešit své vnitřní problémy a nastoupit cestu reforem? Není třeba nejprve odvrátit agresi ze strany Ruska?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2015 11:50:39 - Jaroslav Foldyna
Vážený pane Mykeši,

nejsem politikem s černobílým viděním a nemyslím si, že vojenský konflikt na Ukrajině lze vyřešit bez toho, aniž by proběhly zásadní politické reformy v zemi. Ba dokonce se domnívám, že neřešení těchto reforem je i příčinou konfliktu, který na Ukrajině probíhá. Tento konflikt je občanskou válkou, ve které, jak jsme svědky, jednu stranu podporuje Rusko.

Pokud zemi ovládají oligarchové a je naprosto jedno, zda-li se sympatiemi k Moskvě či k Bruselu, pokud tato země uznává rozdílné principy než jsou uznávány v Evropské unii, tak prostředí vytváří podmínky k nenávisti a ke střetům. Pokud se Ukrajina reformami nezbaví toho, že ji vládnou oligarchové, že lze beztrestně propagovat fašismus, nacionalismus, antisemitismus, nemůžeme očekávat, že bude bezkonfliktní.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna